Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2010 11:06 - Най-актуалните спортни новини от футболните клубове Ливърпул,Челси,Барселона,Ювентусю,Манчестър Юнайтед,всичко за европейкия футбол,статистика,прогнози,трансфер
Автор: novinisvetovenfutbol Категория: Спорт   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0



Манчестър

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов даде специално интервю за сайта на УЕФА, в което говори за нетърпението си преди първия осминафинал от Шампионската лига срещу на Милан. Българинът на два пъти е играл на финал, но и два пъти остана на губещата страна. Сега Бербатов се надява третият опит да му донесе повече късмет и да спечели най-престижния трофей в клубния футбол за първи път в кариерата си.
Онлайн магазин за интересуващите се от спорт
- Как се чувстваш седмица преди първия мач с Милан от осминафиналите в Шампионската лига?
- Играл съм срещу всеки голям клуб в Европа, но никога не съм играл срещу Милан. Като малък бях фен на отбора заради Ван Бастен. Той е един от най-великите играчи в цялата история на футбола и гледах мачовете на Милан само заради него.

- Какво очакваш от сблъсъка с италианците?
- Очаквам наистина да се получат много здрави мачове, от които ние да излезем победители, естествено. Много хора казват, че Милан не е в най-добрата си форма, но те са изключителен отбор и никога не трябва да бъдат подценявани. Последният път, когато Юнайтед игра с Милан, мисля,че не остави добри спомени. Тогава аз не съм бил в отбора, но знам, че срещу тях няма да ни е лесно.

- И в двата отбора играят някои от най-добрите футболисти в света - Пато и Роналдиньо в Милан, Рууни и Гигс в Юнайтед. Кое според теб ще реши кой от двата отбора да продължи напред?
- Не знам кое ще определи победителя. В Шампионската лига всеки отбор играе много по-различно, отколкото в мачовете от първенство. Шансовете са 50 на 50, поне преди първия мач.

- За пръв път след напускането си на "Олд Трафорд" ще се завърне Дейвид Бекъм. Ще успеете ли да се справите с него и как мислиш, че ще бъде приет той?
- Мразя това чувство - да играеш срещу бившите си отбори. Правил съм го и наистина не се чувствам комфортно, когато трябва да се изправя срещу предишните си съотборници. Дейвид Бекъм е свързан с историята на Манчестър Юнайтед и винаги ще бъде. Но срещу нас той ще бъде професионалист поне за 90 минути и ние ще трябва да го спрем.

- През миналия сезон Юнайтед беше на път да направи нещо, което нито един отбор не е успял да постигне до ден днешен - да дублира титлата си в Шампионската лига. Въпреки че не можа да стори това, отборът стана шампион на Англия за трети пореден път. Каква е тайната?
- Тайната е, че имаме добри футболисти и невероятен мениджър. Когато имаш това, от теб остава само да се развиваш и да даваш най-доброто от себе си. Ние сме отбор не само на терена, но и извън него. Имаме треньор, който знае как да ни мотивира и да вземе най-доброто от нас. Когато погледнеш от двете си страни, знаеш, че до теб има играч, който те подкрепя, а това наистина е важно.

- На два пъти си играл финал в Шампионската лига, но и двата пъти остана на губещата страна. Мислиш ли, че е дошло времето да приключи лошият късмет?
- Когато с Леверкузен за първи път стигнах до финал в турнира, аз бях дете на 19 години. Не осъзнавах колко важно и голямо нещо е това да стигнеш до финала. Срещу Реал (Мадрид) бях резерва и мислех, че това е мач като всеки друг, но когато треньорът ми каза: "Влизаш", имах чувството, че главата ми ще експлодира. Миналата година срещу Барселона бях много разочарован, че не успяхме да дублираме титлата. Да, наистина имам два загубени финала, но, от друга страна, съм щастлив, че съм имал възможността да играя футбол на подобно ниво срещу най-добрите футболисти в света. Със сигурност вярвам, че това няма да е последният ми финал и следващия път ще бъда от печелившата страна.

 Арсенал

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас имал желание да преговаря с Барселона за връщане в Испания, но едва след края на сезона. Това разкри неговият баща пред "Дейли Мирър". Според него синът му бил склонен да разгледа офертите на клубовете, които се интересуват от него, и след това да вземе решение за бъдещето си.

"Ако нещо ще се случва, ще го разберем след приключване на настоящата кампания. Тогава ще говорим. Сега не е времето за това, разбирам защо в Арсенал са бесни. Ако един клуб проявява интерес към даден футболист, той отива и преговаря с неговите работодатели. Това е начинът по който трансферите винаги са се случвали. Така че, ако Барса го иска, трябва да се свърже с Арсенал. Това важи както по отношение на Сеск, така и за останалите играчи", заяви Франсеск Фабрегас-старши.

Както е известно, вчера испанскоро радио "Кадена Сер" гръмна с новината, че Сеск е постигнал устно споразумение със световните клубни шампиони да се върне на "Камп Ноу" през лятото. По-късно през деня обаче ръководството на каталунците опроверга това твърдение, заявявайки чрез официалния клубен сайт, че "Барселона държи на принципа първо да се преговаря с клуба, а после с играча". Личният агент на Сеск Дарън Дийн също отрече да има договорка. "Каква информация? Не е истина", лаконично заяви импресариото.
Селекционерът на аржентинския национален отбор Диего Марадона нападна остро генералния директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано за отношението му към аржентинските футболисти. "Валдано е голям наш враг. Първо прогони Хайнце, а сега е на път да прогони и Гаго", гневно заяви Дон Диего, цитиран от marca.com.

"Не успя да направи същото с Игуаин, въпреки че се опита. Ел Пипита обаче вкара повече голове от Бензема и Раул", изтъкна Марадона. За напомняне е, че селекционерът сам пренебрегваше Игуаин, като го повика едва в последните две световни квалификации. "Абсурдно е един аржентинец да се държи по такъв начин със собствените си сънародници", изрази възмущението си Диего.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: novinisvetovenfutbol
Категория: Спорт
Прочетен: 13388
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930